7 bondats de la fibra alimentària

"Basket of Veg", de Micolo J, al Flickr

Basket of Veg“, de Micolo J, al Flickr

La funció principal de la  fibra alimentària o dietètica és afavorir el trànsit intestinal dels aliments i contribuir a la bona salut del cos i, en particular, del sistema digestiu.

Les 7 bondats de la fibra alimentària són:

  1. Mantenir el sistema digestiu sa, al contribuir a regularitzar el trànsit intestinal
  2. Estabilitzar els nivells de glucosa, al reduir la velocitat de pas de la glucosa al torrent circulatori
  3. Mantenir nivells de colesterol saludables
  4. Ajudar a mantenir el pes saludable, al allargar la sensació de sacietat i plenitud associades a una digestió més lenta
  5. Protegir-nos de patir reflux gastroesofàgic, úlcera duodenal, diverticulitis, restrenyiment i hemorroides
  6. Les fibres prebiòtiques ens reforcen la immunitat, al contribuir a nodrir les poblacions de microbioma
  7. Reduir la incidència de càncer d’intestí, de diabetis i de malalties coronàries

Per contra, una dieta baixa en fibra ens fa propenses a patir:

Per orientar-te sobre la quantitat de fibra que t’interessa incloure a la teva dieta, et recomano seguir les orientacions del plat saludable.

Sophia Blasco Castell, assessora i coach

Documentat a: Health benefits of dietary fiber i Fibre in food

Coach personal

Tagged with: ,
Arxivat a Alimentació i salut
La teva sessió de regal, d'Isabel Mas
Agenda
Descarrega’t l’e-Book!
L'estrès, a ratlla! e-Book

Escriu la teva adreça de correu i rebràs els nous articles al teu correu immediatament!

A %d bloguers els agrada això: